Met de fototentoonstelling ‘Zuidwest Story’ laat het Haags Gemeentearchief de stad kennismaken met de inwoners van Den Haag Zuidwest. De grote herstructurering die momenteel gaande is in Zuidwest vroeg om documentatie van de veranderende wijk. Fotografen Peter van Beek en Jeffrey Grouwstra besloten de veranderende wijken en de bewoners vast te leggen in de vorm van een tijdsdocument. Dit tijdsdocument vormt de basis voor deze unieke tentoonstelling.

De tentoonstelling is van 6 juni tot 2 september gratis te bekijken in De Galerij in de Tramtunnel bij halte Spui.

Wederopbouwwijken
Na de Tweede Wereldoorlog was er sprake van grote woningnood. De wederopbouwwijken Bouwlust, Vrederust, Morgenstond en Moerwijk boden licht, lucht en ruimte. In rap tempo werden er zo’n 30.000 woningen neergezet. Er was hoop: Het leven werd beter!
Pakweg 70 jaar later is Zuidwest niet meer wat het toen was. Nog altijd voelen veel mensen zich er thuis en met hun woonomgeving verbonden, maar het is tegenwoordig ook een stadswijk die kampt met slechte huisvesting, hoge werkloosheid en sociale problemen. Daarom is er een grote herstructurering op touw gezet met omvangrijke sloop, renovatie en nieuwbouw. Inmiddels kan worden gesproken van de grootste binnenstedelijke vernieuwing in Nederland.

Persoonlijk en intiem inkijkje
Fotografen Peter van Beek en Jeffrey Grouwstra wilden voorkomen dat de unieke, eigenwijkse sfeer van Zuidwest verloren gaat en startten het project Zuidwest Story. Zij hebben de handen ineengeslagen met het Haags Gemeentearchief, zodat wij samen heel Den Haag deelgenoot kunnen maken van dit bijzondere project over een bijzonder deel van Den Haag. Zuidwest Story geeft een persoonlijk en intiem inkijkje in het Den Haag Zuidwest van nu.

Het Haags Gemeentearchief legt dit unieke tijdsdocument vast in zijn beeldcollectie om op deze manier de veranderende stad ook voor toekomstige generaties inzichtelijk te maken.

Praktische informatie
Titel : Zuidwest Story
Waar : de Galerij, tramtunnel Spui Centrum
Wanneer : 6 juni tot 2 september