Wanneer:
1 april 2022 @ 12:00 – 13:00
2022-04-01T12:00:00+02:00
2022-04-01T13:00:00+02:00
Waar:
Maartensdijklaan 185
Maartensdijklaan 185
Buurtkamer Maartensdijklaan @ Maartensdijklaan 185

Zoals je misschien al gehoord hebt, komt er in uw directe woonomgeving een buurtkamer. De gemeente heeft toegezegd dat de woning aan de Maartensdijklaan 185 een buurtfunctie krijgt. Dat wil zeggen dat de buurt gebruik kan maken van deze ruimte binnen de kaders van een buurtkamer. Deze woning gaat dus de functie van een Buurtkamer vervullen.

Wat is een Buurtkamer?
Een Buurtkamer is een kamer die buurtbewoners delen. Het is een plek waar mensen uit de buurt kunnen ontmoeten. Het kan het bruisende middelpunt van de buurt zijn. Met ruimte voor hobby’s en het ontwikkelen van talenten, voor workshops en cursussen voor net dat beetje extra kennis. Maar ook om alleen een kop koffie te drinken met elkaar. In een buurtkamer is er ruimte voor ieders initiatief. De ruimte is beschikbaar gesteld door Vestia en zal begeleid worden door een sociaal werker, werkzaam bij welzijnsorganisatie WijkZ (voorheen Mooi Welzijn)

Hoe werkt het?
Het programma van een Buurtkamer is de verzameling van wensen uit de buurt. Buurtbewoners organiseren zelf de meeste activiteiten en zij bepalen in nauwe samenwerking met de sociaal werker hoe de ruimte wordt benut. De gastvrouwen en -heren van de buurtkamers (buurtbewoner) zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Bewoners kunnen dus zelf van alles organiseren!

Denk bijvoorbeeld aan:
een spelletjesmiddag, creatieve workshops, gezamenlijke lunch, plek voor een kledingbeurs of een sinterklaasviering. Cursussen en thema-avonden. Buurtbewoners die veel weten over een bepaald onderwerp en die deze kennis willen delen, kunnen zelf een cursus geven. Ze kunnen ook iemand vragen om een workshop te geven.

Nu al meedenken?
U kunt nu al meedenken over de wensen voor de buurtfunctie. Heb je wensen of ideeën voor de Buurtkamer? Laat het horen, want een buurtkamer komt er ook voor jou!
Aanstaande vrijdag hebben we een aantal open inloop momenten waarbij de sociaal werkers klaar staan om u persoonlijk te woord kan staan. Kom langs voor een lekker kopje koffie/thee als u meer informatie wilt hebben, vragen en/of ideeën heeft.

Wanneer: Vrijdag 1 april
Waar: Maartensdijklaan 185
Tijden:
12:00-13:00
15:00-16:00
19:00-21:00

Bent u niet in de mogelijkheid dan kunt u mailen naar y.akachar@wijkz.nl